perjantai 2. elokuuta 2013

Rokin ensimmäiset päivät yksin kotona

Keskiviikona oli viimeinen lomapäivä. Testattiin vielä ihan kunnolla miten sujuu työaikataulu, eli pysyin hipihiljaa kuulostellen toisella puolella taloa niinä aikoina kun Kari oli töissä. Aamupäivällä pentu pitää haukkuhetken kerran ja iltapäivällä kahdesti – kun viimeinen haukunta loppuu iltapäivällä kolmen maissa, haen pennun etuajassa leikkimään. Ja aamullakin on leikitty vähän yliaikaa eli siihen asti kunnes pentu oli väsy.

Sitten olikin ensimmäinen työpäivä. Tultiin lounastauolla kotiin, johon mennessä Roki oli pissinyt lattialle parit pissit, ja iltapäivällä parit uudestaan, tällä kertaa niin että pentu oli mopannut omat siivonsa ympäri lattiaa & itseään. Sotkuja siivotessani huomasin, että lattialla on ollut myös kakka tai kaksi, mutta ei ole enää. Lounaalla pentu haisikin jotenkin erityisen pahalle, se ei sitten tullutkaan peräpäästä…

Töiden jälkeen loppupäivä sujui vallan moitteettomasti (mitä nyt muutama villipissi kun puuhattiin koko aika muualla kuin takaeteisessä), mutta noin muuten. Ja illalla riekuttiin itsemme niin väsyksiin, että uni maistui Rokillekin oikein mieluisasti.

Roki maastoutuu.

Sitten tämän postauksen huippu-uutiseen: Viime yönä ei yhtäkään sisäpissiä! Uskomatonta! Yöllä kolmen aikaan Roki havahtuu hiljaisesti hereille ja ilman haukkuja vien sen pissille, aamukuudelta herätään haukuntaan että ulos ja vähän äkkiä! Sitten jatkettiin kaikki unia vielä tunnin verran jonka jälkeen sain mennä herättämään Rokin aamujuoksuille ja -palalle. Eikä mitään siivottavaa!

Eikä tässä vielä kaikki. Aamupäivällä meidän töissä ollessa oli parit peruspissit tullut sisälle, mutta iltapäivällä kun Kari tuli ensimmäisenä kotiin niin lattialla ei ollut yhtä ainutta pissiä! Eli nyt on ihan yhtäkkiä selvitty kokonainen yö ja puoli työpäivää ilman pissien siivouksia. Tämä on aivan tosi loistavaa. Vaikka tästä pentu varmasti vielä taantuu takaisin eikä edistys ole aikoihin pysyvä, niin nyt ollaan nähty että se on mahdollista. Uskoa ja toivoa siis on!

Pentu on nyt ollut meillä tasan neljä viikkoa ja painoa on kertynyt 10,5 kg asti. Sen alkaa jo huomata kun pentu nykii hihnasta. Naksuttimella ja nameilla ollaan menty pihaa ja postilaatikon väliä edes sun takaisin ja opeteltu nätisti vierellä kulkemista ja ulkoiluttajan tarkkailua, mutta se ei vielä toimi juuri ollenkaan ellei ole nälkä ja silloinkin vähän kehnonlaisesti. Tämä on tärkeä opeteltava asia, hihnassa nätisti kulkemisen kun pitäisi saada tulemaan Rokilta luonnostaan. Kuten "istu", jonka sanottuaan näyttää hyvin usein siltä kuin pentu pyllähtäisi istumaan ennen kun itse edes tajuaa mitä tuli tehtyä.

Eläinlääkäriaika rokotuksia varten on varattu ensi viikolle. Sitten ei muuta kun selvittämään Kokkolan pentutapaamisia ja -koulutuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti