torstai 8. elokuuta 2013

Ensimmäinen eläinlääkärikäynti suoritettu

Ihanan hellekauden jälkeen eilen satoi aivan kaatamalla iltaan asti. Ja tietysti eilen oli myös aika eläinlääkärille hakemaan ensimmäinen rokotus. Töiden jälkeen pentu kaatosateeseen 1,8 km vakiokävelylenkille (lue: kuralätäköissä uiskentelemaan), josta suoraan pesulle (en ole vielä päättänyt pitäisikö sitä itkeä vai nauraa kun tuo turkin määrä eli kuraantuva ja hiekkaa keräävä pinta-ala kasvaa vääjäämättä samaa vauhtia koiran kanssa), josta luftvärmaren eteen kuivaukseen, josta ruokakupille syömään puolikas ruoka-annos, josta kurapihaan sateeseen pissille, josta autoon ja eläinlääkäriin. Kaikki tämä tunnissa ja kahdessakymmenessä minuutissa. Ai niin, siinä piti itsekin syödä välissä. Yhtä kaikki meinasi tulla vähän kiirus. Autossa oli sitten 20 minuuttia aikaa harjata yhä hieman kosteaa turkkia auton tuulettimien kuivattaessa sitä. Eläinlääkäri sai silti operoida märkää pentua.

Eläinlääkärimme Pentti Tapio tutki korvat (toisessa korvassa aina vaan likaa Karin sitkeistä pumpuliputsausrutiineista huolimatta, saadaan ostaa korvanpuhdistusainetta), kyljet (pentu hyvässä kunnossa, ei liian lihava tai laiha), hampaat (hyvällä mallilla), kivekset (toinen on yhä vain laskeutumatta, ei auta kun odotella) ja napatyrän (niin pieni ettei tarvitse operoida, painelua kannattaa jatkaa). Ja vahvisterokotetta varten saatiin aika kuukauden päähän ja hyvät ohjeet tämän kertaisen rokotuksen mahdollisten sivuvaikutusten ja oireiden varalta.

Roki oli koko käynnin ajan iloisen utelias ja käyttäytyi tosi nätisti. Johtuu ehkä siitä että Kari oli pakannut mukaan valmiita ruokapalleroita ja koska Rokille oli syötetty etukäteen vain puolikas annos, niin nyt kannatti olla tarkkana jos mieli saada lisää murkinaa masuun.

Illalla Roki sai uuden lisäyksen porttiinsa. Pentu on alkanut saada alkuperäisen portin paksuista puurimoista tikkuja irti, joten Kari sirkkelöi ylijäämälaminaatista seinän siihen eteen. Sitten reikäporalla näkö- ja ilmareikiä niin että tuuletinta voi yhä pitää portin tällä puolella turvassa ja että näköyhteys jää puolin ja toisin. Samalla saatiin porttiin kaivatut 10 cm lisää korkeutta ennen kuin pentu keksii yrittää siitä tosissaan yli.

Kamera on ollut liian kaukana kun tapahtuu. Tässä lisää satamakoiraa.

Iltaisin käydään vakiokävelylenkillä jonka jälkeen ruoka ja hetken päästä uudestaan lyhyemmin pihalle niin, että päästään noin puolen yön paikkeilla nukkumaan. Pentu herättää yhä noin 2 kertaa yössä niin, että pissi on jo tullut sisälle, yleensä siinä 2–3 paikkeilla ja 5 aikaan. Joskus jo viideltä ei uni maittaisi enää ollenkaan, joskus pääsee vielä hetkeksi takaisin nukkumaan niin, että kuitenkin viimeistään heti kuuden jälkeen alkaa haukkuhuuto josta ei ole ulospääsyä. Ollaan ärsytyksestä huolimatta lähdetty aamukävelylle vasta lähempänä seitsemää ja aamuruoka tämän jälkeen.

Lounasaikaan Roki tulee meidän kanssa keittiöön ja saa rouhetikun samalla kun me lounastetaan. Töiden jälkeen sama vakiokävelylenkki jonka jälkeen ruoka kongista tai etsien tai sekä että. Iltapäivällä Roki nukkuu riekunnaltaan yhdet päikkärit ennen kun taas päästään iltalenkille.

Tänään meni iltalenkki niin hyvin, että pentu ei lähtenyt vetämään kuin ihan pari kertaa aivan loppumatkasta. Päästiin koko matka kahteenkymmeneen minuuttiin! Ja tuntuu, että se alkaisi pikku hiljaa katsomaan mihin pissinsä ja kakkansa tekee, illalla ryntäsi nurmikolle pitkän asfaltti-osuuden jälkeen ja teki pissit siihen vaikka on saanut ihan samat kehut keskellä tietäkin.

Ja pentu on saanut paljon kommentteja pihoilla olevilta ihmisiltä. Erityisesti vanhemmat papat on innokkaita ihastelemaan ja kommentoimaan, yksi kauempi naapuri tuli jopa rapsuttelemaan. Tähän mennessä kaikki on ihastelleet väriä ja ollut harmissan kun kerron mustan osan harmaantuvan pennun kasvaessa. Minusta on hauskaa miten toiset on ihan innoissaan "kuin saavissa kastamalla värjätystä" mustavalkoisesta, kun minä en meinaa malttaa odottaa kunnes pentuvärin tilalle tulee se oikea, kaunis lampurinharmaa!

Tänään Kari vei Rokin karkumatkasta tutulle naapurin pihalle ihan luvan kanssa. Kävivät tutustumassa naapurin pihalla olevassa kaksikerroksisen koiran"kopissa" ja aitauksessa asustaviin upeisiin 3- ja 5-vuotiaisiin jämtlanninpystykorviin. Ihmettelivät naapurin kanssa sitä, miten rohkeasti Roki tuli itse takaisin naapurikoirien luo enimmäisen säikähdyspyrähdyksen jälkeen, vaikka onhan Roki aina nähnyt ja kuullut koirat omaltakin pihalta. Lopulta kävivät kuonot vastakkain aidan läpi ja kaikilla koirilla hännät vipatti niin maan vimmatusti. Olis ihan leikkimään pitänyt päästä!

Illalla naapurit kävivät vielä meillä synttärikahvilla ja -kaakulla joten Roki on saanut riekkua pitkään tänään. Välillä piti käydä juoksemassa taloa täysiä ympäri kun alkoi olla keskittymisvaikeuksia sisällä. Joko Roki on alkanut oppia juoksiessakin että ei kannata hihnaa vetää kireälle ellei halua stoppia tai oma kunto on hiukkasen kohnnut kun pysyin pinkovan pennun vauhdissa ja saatiin se kolme kiekkaa aina kerralla! Kumpi tahansa syy kelpaa vallan mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti