maanantai 15. heinäkuuta 2013

Sadepäivän ilo

Eilen kävi ensimmäiset vierailijat katsomassa Rokia. Roki oli niin innoissaan menossa tervehtimään jo pelkkää pihaan kurvaavaa autoa, että sain napata pojun syliin ettei mene alle. Ainakaan ei arastellut! Päin vastoin pahat tavat eli kenkien, kengännauhojen ja shortsien lahkeiden maistelu ja kiskominen kuului alusta asti ohjelmistoon.

Kari keksi nukkua viime yönä Peltorit päässä minun pitäen vahtiunta takkahuoneessa. Oivalluksen johdosta tänään oli virtaa käyttää Rokia pikku ajelulla! Sai Roki palauttaa mieleensä, miten autossa toimitaan, vaikka nyt lähdettiinkin ihan lyhyelle ympäriajolle ilman koppaa. Reissun jälkeen tulikin uni aika haipakkaa, taisi olla kova paikka!

Roki osaa ottaa kontaktia sanasta kunhan ei ole väsy tai liikaa energiaa.

Tänään on sadellut pitkin päivää ja on siis saanut nostella Rokia kylpyvatiin tassupesulle moneen otteeseen. Se sujuu moneen muuhun toimintoon nähden oikein hyvin. Yksi näistä ongelmista on ylivilliintyminen, joka tulee yleensä varmaan kun Roki on väsynyt muttei osaa rauhoittua. Tämä ilmenee päättömänä ryntäilynä ja erityisesti loppumattomana murina-hyökkimisenä meitä kohti, jolloin unohtuu kaikki. Muun muassa se, kuinka kovaa hampailla on liikaa. Ja korvatkaan ei tietysti mitään kuule.

Toinen minkä Roki on hienosti ihan itse oppinut, on että kun herätään unilta, tehdään hipi-hiljaa pissi sanomalehdelle (tai ei niin väliä, keskelle lattiaa tai seinän viereenkin käy), ja tämän jälkeen tullaan ilmoittamaan että hei, pissi tuli, tarttis päästä pihalle. Järjestys se tämäkin. Pari kertaa on onnistuttu lirauttamaan kunnon lammikot jopa istuessa. Eipä auta, vatiin pesulle mars. Onneksi vadista ei ole mikään kiire pois kun siihen on ensin nostettu.

Pentuhepulissa vauhti on kova.

Kasvattajalta saatu pikku-ruokapussi tuli huomisen annosta mitattaessa tyhjäksi. Ollaan tehty niin, että laitetaan illalla koko seuraavan päivän ruoat likoamaan, ja seuraavana päivänä jaetaan satsista neljään osaan. Joihinkin annoksiin laitetaan lisukkeita kuten riisiä tai piimää mausteeksi. Ruoka-ajat ollaan koitettu pitää suunnilleen niin, että aamiainen 5-6 välillä milloin Roki herää, lounas 11-12 maissa, päivällinen 5 tienoilla ja illallinen 9 jälkeen. Ajat elää aika paljon sen mukaan miten Roki nukkuu, mutta nyt pikku hiljaa pitänee vakiinnuttaa aikoja vielä tarkemmiksi.

Kasvattajan videosta oivallettiin että ruoka-annosta ei välttämättä tarvi syöttää kupista (tai Kongista, kunhan posti toimittaa sen perille). Niinpä ollaan yhdistetty ruoka-aikaan seuraamisharjoituksia. Tai minä olen, Karia Roki seuraa tosi nätisti vierellä. Eli ruokakuppi kouraan, kengät jalkaan ja pihalle taloa ympäri kiertämään. Aina kun Roki pysyy nätisti vierellä ja katsoo minua eikä kuppia, saa kehun ja annan yhden ruokapalluran. Ja matka jatkuu. Tässä vaan aloin heti alkuun palkita väärin, nimittäin nyt kun kävellään, niin Roki kiertää suoraan eteen istumaan. Korjausstrategia on jo mietitty, saa nähdä tepsiikö vai sekoittaako.

Tytti johtaa ja Roki seuraa. Ai ei oikein vakuuta?

Etutassujen kaikki 10 kynttä on tänään saanut kokea kynsisaksien voiman. Vihdoin tuli sellainen kohta, että Roki oli aivan nukahtamaisillaan mutta ei yrittänyt samalla purra käsiä, joten saatiin rauhassa mittailla leikkauskohtia. Roki nukkui toimituksen ajan ja me onnistuttiin! Kari koitti myös napsia silmien edestä karvoja pois, mutta perussakset ei oikein ole tarpeeksi terävät, nipistää vaan ilkeästi silmäkulmasta. Roki saa siis vielä kulkea puolet silmistä piilossa kunnes oikeat trimmaus-sakset on hankittu.

Ai niin, loppukevennykseksi sadepäivän iloja: nyt nimittäin tuoksahtaakin sitten se kuuluisa märkä koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti