keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Parempia yöunia → parempia aktiviteetteja

Ette ikinä usko! Puolen yön aikaan toissapäivänä viimeinen pissitys, ja herään vasta kymmentä vaille kuusi siihen että Roki tassuttelee hereillä – ja vain yksi pieni pissi keskellä sanomalehtiä! Hiano poika! Saatiin nukkua yli viisituntiset yöunet!

Todella tapeellisten ja virkistävien yöunien jälkeen sateinen ja kylmä päivä ei tuntunut ollenkaan niin hankalalta kun jos yö olisi sujunut normaaliin tapaan 3–4 herätyksen taktiikalla. Aamupäivällä oltiinkin sitten paljon pirteämpinä pihalla touhuamassa, kun roskakuski lampsi pihan poikki. Roki säikähti tulijaa vaikka iloisesti tervehdittiinkin, oltaisiin menty ihan luokse asti jos Roki ei olisi pinkonut pakoon ja pysynyt siellä. Roskakuskilla sen sijaan oli leveä hymy kun oli kaatanut kakkapusseja täynnä olevan jäteastian sisällön säkkiinsä ja paluumatkalla autolleen katsoi pakoon pinkonutta pentua. Jos se roskakuski ei vaan ollut niin kiva kun muut vierailijat.

Saatiin me sitten kivojakin yllärivieraita. Niin kivoja ja koirantuoksuisia, että Rokin hännän mukana heilui puoli koiraa. Ehkä ensi kerralla tulee rottiskoirakaverikin mukaan!

Roki ja ah-niin-autuaat aamupäiväunet.

Meidän piti myös lähteä kauppaan mutta Rokia ei ruvennut väsyttämään sitten millään. Ei auta, Roki mukaan autoon ja minä jään parkkikselle auton Rokin kanssa kun Kari käy hoitamassa ostospuolen. Viereen parkkeerannut mieshenkilö katsoi pitkään ja kummissaan vielä autoltaan pois päin kävellessään mikä siellä meidän takapenkillä oikein tapittaa takaisin. Jos se ei ollut ennen nähnyt oikeaa koiranpentua.

…itse asiassa kun tarkemmin ajattelee, niin en varmaan minäkään ennen kun Roki haettiin…

Eilen Roki kävi naapurin pihalla naapurin talon nurkalla asti. Ei hyvä. Tästä johtuen tänään aamuyön pissin jälkeen kaikki ulkoilut on suoritettu hihnassa. Periaatteessa hihnakäytön voisi rajoittaa ainoastaan talon ympäri tehtäviin kiekkoihin, mutta sitä hihnan kanssa eloa on joka tapauksessa opeteltava (sekä meidän että Rokin), joten tässä vaiheessa edetään nyt näin. Tämän päivän perusteella sujunut jo ihan hyvin, johtunee osittain myös siitä että ollaan osattu tulla takaisin sisälle ennen kun nälkä-väsymys-villiriehunta iskee päälle.

Tänään postiin oli tullut noudettavaksi koiratarviketilaus. Paketissa mm. naksutin ja Puppy Kong (kokoa M). Ollaan siis pitkin päivää opeteltu Rokin kanssa sitä, että naksuttimen naksahduksesta tulee herkku. Ja minä olen koittanut opetella pennun rauhoittamista liian innokkaissa puremishepuleissa – konstina yksinkertainen neutraali "ei" ja lähtö seinän taakse piiloon kunnes pentu rauhoittuu. Toimii toistaiseksi vain kun ollaan takaeteisessä, mutta parempi edes niin!

Eilen tuli pissit sisälle selvästi useammin kuin ulos ja tänäänkin saatiin kylvettää pentua joka onnistui taas pissimään alleen istuessaan. Niin voi käydä kun portin takana toisessa huoneessa imuroidaan, eikö? Se kuitenkin vähän ihmetyttää miten noin puolen tunnin sisään on mahdollista saada aikaiseksi kolmet sisäpissit. Taas. Ulkonakin tuntuu että hirveän moni asia on säikyttänyt Rokia tänään – johtuukohan se hihnasta vai onko tänään vaan tapahtunut enemmän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti