lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kaksi viikkoa pennun kanssa

Eilen tuli kaksi viikkoa siitä, kun haettiin Roki meille kotiin. Aika on ollut rankkaa, mutta joko sitä alkaa itse tottua ainaiseen väsymykseen, valppauteen, hyppäämiseen ja siivoamiseen, tai aletaan edistyä yhteiselossamme. Kyllä me Rokista vielä hieno lampuri saadaan, se on vissi!

Ja mikä ihaninta: yöherätyksiä ei ole tullut yhtäkään enää! Puolen yön jälkeen pääsee siis nukkumaan ja viiden ja seitsemän välillä Roki herättää. Aivan mahdottoman luksusta!

Roki, tuo iloinen seikkailija.

Ollaan rajoitettu Rokin käyskentelyä muualla talossa, eli nyt mennään taas takaeteinen+ulkoilu-linjalla. On vaan niin paljon helpompi seurata pentua yhdessä huoneessa kuin koko talossa. Toivotaan että tämä helpottaa Rokia oppimaan miten sinne ulos pääsee saamaan niitä pissikehuja. Ja ihan kun hurja edistysharppaus olisi tapahtumassa, nimittäin tänään meistä tuntuu että Roki on muutaman kerran osannut ilmoittaa aikeistaan meille etukäteen, ikään kuin pyytänyt että nyt tarttis päästä pihalle! Vai miltä kuulostaa, että sitä siirtyy oven viereen istumaan ja katsomaan silmiin? Ilmeisesti jotain hyötyä alkaa näkyä siitä, että se ovi ei vaan aukea ennen kun Roki istuu ja katsoo silmiin (ellei selvästi ole pissi juuri tulossa).

Vastapainoksi hihnaulkoilukäytäntöä on löystytetty sen verran, että hihnassa mennän vaan reissut talon ympäri. Saa Roki painaa ja hepuloida itsensä uuvuksiin ihan rauhassa, eikä välitöntä vaaraa naapurin puolelle eksymisestä ole. Rouva samaisesta naapurista tulikin toissapäivänä juttelemaan kun oltiin Rokin kanssa postilaatikolla. Oli ihastellut että mikäs pentu se meille on tullut, arveli oliko kaukasianpaimenkoira. Aika hyvin, mutta ei ihan :) Juteltiin siinä hyvä tovi ja Roki suhtautui naapurin rouvaan uteliaan iloisesti vaikkei rapsutuksia saanutkaan. Aika jännä miten tuo pentu tapaamiinsa ihmisiin reagoitsee.

Rokilla on (maito)hampaat! Kaksi viikkoa sitten oli vaan pienet
kulmahampaat, näillä saa jyrsittyä jo isompaakin kepukkaa.

Eilen saatiinkin sitten tutustua pentuoksuun. Aamulla kakoi pihalla pariin otteeseen ja sai vähän litkua yskittyä ulos, mutta iltapäivällä oli tullut kunnon oksu sisälle. Ihan normaalisti poju on ollut koko päivän ennen ja jälkeen kummankin episodin, eli oletettavasti on vaan onnistunut syömään pihalta jotain vähän liikaa. Lisää hauskoja juttuja: tänään tuli ensimmäinen pissi autoon! Tosi reippaasti ja hienosti Roki kyllä autoilee, tämä on hyvä.

Roki painaa tänään 8,3 kg ja ennen kun saa ruokakupin on tyhjennettävä pentukongi. Se vaati ensimmäisillä kerroilla paljon keskittymistä, mutta nyt kun idea on jo tuttu, niin ei siinä kauaa nokka tuhise kun Roki pompottaa Kongin tyhjäksi. Ruokailuissakin Roki on ollut tosi nopea oppimaan: ruokaa ei saa eteensä ennen kun istuu nätisti paikoillaan ja katsoo ruoanantajaa, ei ruokaa. Vaikka kyllä näkee että se vaatii paljon itsehillintää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti