maanantai 22. heinäkuuta 2013

Karkurilla maha sekaisin ja uusi koirakaveri

Eilen Rokin nenä nousi pihalla pystyyn ihan yhtäkkiä. Joku tuoksui niin että piti oikein kiivetä aurinkotuolin päälle korkealle nuuskutelemaan. Tuoksun suunta selvisi, ja Roki lähti päättäväisesti korkealla pitämäänsä nenää seuraten takapihalle ja terassille. Terassilla näytti siltä että lähtee kohta vauhdilla pinkomaan naapurin puolelle, joten koppasin pojun syliin ja kannoin sisälle. Olin sulkemassa ovea perässäni kun Roki otti ja vilahti näätänä ovenraosta pihalle ja vauhdilla. Nenän johdattelemana matka jatkui suoraa päätä naapurin takapihalle, häntä vimmatusti vipattaen. Roki oli haistanut postilaatikolla tapaamamme naapurinrouvan tulleen pihalle ja olihan sitä nyt päästävä taas moikkaamaan!

Roki oli ihan hössissä ja onnessaan ja leikki naapureiden jaloissa ja pinkoi ympäri naapuripihaa hyvän tovin, eikä tullut takaisin kun vasta seuraamalla rouvaa joka käveli tontin rajalle jossa huomasi Karin joka oli tullut hätiin kotiinkutsumapuuhissa. Naapurit eivät tästä pistäneet pahakseen, mutta yksi kerta pentuna on eri asia kun jatkuvasti seuraavat tusinan vuotta. Tästä lähin ulos ei siis mennä enää ollenkaan ilman hihnaa, edes pikapissille etupihalle. Taitaa mennä aidanrakennuspuuhiksi, eihän nyt tule mitään jos koiraa ei voi pitää omalla pihalla vapaana!

Ennenaikainen juonipaljastus: Nanaa kiinnostaa nami, Rokia Nana.

Illasta Roki olikin sitten ihan mahdottoman hankala! Koko touhu huipentui siihen, että Roki teki pissin petipaikan edustalle ja kävi saman tien nukkumaan sen päälle. Ei auta, pesulle se on mentävä. Luultiin että tässä oli jo ihan tarpeeksi, kunnes yhden aikaan yöllä Roki yhtäkkiä heräsi ja kävi ripuloimassa melkein sanomalehden päälle. Mikä järkyttävä haju! Kari oli vielä hereillä ja lähti pojun kanssa pihalle herätettyään Tytin putsaaman. Menivät lopulta autoon pakoon hyttysiä. Jälkeen päin maittoi tilkka piimää ja uni.

Eikä tässä vielä kaikki. Hetken nukuttuaan Roki nousi ja siirtyi piiloon oksentamaan. Paljon. Vesi ei maittanut ainakaan kylmänä, joten lämmitettiin uutta vettä mikrossa kädenlämpöiseksi ja minä siirryin takkahuoneeseen loppuyöksi nukkumaan. Yöllä kuulen kun pentu juo ainakin kerran ja aamulla Kari herättää Rokin pissille eikä toisin päin. Karin lähtiessä töihin minä alan riisin keittoon. Puoli yhdeksän maissa tarjoillaan jäähtynyt riisi-raejuusto-piimä-aamiainen joka ei meinaa ollenkaan maittaa, vasta hetken päästä kun olen viemässä kuppia pois Roki tulee katsomaan että nyt voisin hei syödäkin. Syö osan ja jatkaa unia. Aamupäiväunien jälkeen loputkin ruoasta maittaa kun laittaa kupin nokan eteen.

Roki pyörii, hyörii, nappaa korvista, käy päälle ja yli-intoilee, sisällä ja
ulkona, taukoamatta. Nanaa ei pentuvilli juuri hetkauta.

Neljän aikaan lähdetään pihalle vastanottamaan Alajärven vieraita: lauma lapsia ja 1¼-vuotias espanjanvesikoira Cabravos Naranja eli Nana! Ihmiset on hirmu kivoja heti alkuunsa, mutta Nanaa kierretään kaukaa hetken aikaa. Eipä aikaakaan kun Rokilla on vellipaastosta huolimatta virtaa Nanan ärsyttämiseen. Nana-tyttö pysyy viileänä kuin viilipytty Rokin loppumattomasta ahdistelusta huolimatta, saisi Roki ottaa mallia!

Nana ninjailee Rokin tieltä.

Loppu hyvin kaikki hyvin, tänään iltavellin sekaan laitettiin jo kunnolla oikeita ruokapalleroita. Nyt nukuttaa kun puoli päivää on podettu vellikuurilla ja puoli päivää riekuttu koirakaverin kanssa!

Pitihän sitä tunkea naama vieraiden auton pakoputkenpäähän niin sai hienon inkkarirenkulan silmän ympärille.
Eikun naamapesulle. Huomaa myös perinnöllisyydet: kieli on piilossa, mutta jalka sojottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti