keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Hyvä päivä

Tänään on ollut hyvä päivä. Viime yö mentiin samalla taktiikalla eli ei käyty yöllä käyttämässä Rokia erikseen pihalla. Itse asiassa saatiin nukkua noin viiteen asti ihan rauhassa, ja silloinkin ääntä ei kuulunut kuin ihan muutama inahdus. Kari kävi kunnon aamuyön leikit ja juoksut pihalla ja antoi aamuruoan, ja päästiin sitten kaikki jatkamaan vielä unia.

Päivän kohokohtana lähdin Karin ollessa päikkäreillä Rokin kanssa kahdestaan pois omalta pihalta eli tien varresta hakemaan postin. Ajoitus osui niin nappiin, nimittäin lähdettiin heti aamupäiväunien jälkeen kun poju oli vielä vähän tokkurassa ettei tajunnut olevansa ollenkaan hihnassa kun vasta takaisintulomatkalla. Menomatkan kulki oikein nätisti lähellä, ei jäänyt jälkeen tai juossut eteen, ja aina kutsusta tuli luokse tai istui niin että hihna oli koko menomatkan löysällä. Paljon rapsuja tuli joka kerta kun oli kosketusetäisyydellä ja edettiinkin aika hiljaista vauhtia.

Kun postilaatikolta käännyttiin takaisin olisi ollut hirveä kiire takaisin, mutta siitäkin selvittiin loppujen lopuksi juuri vetämättä. Eli toisin sanoen aina kun Roki meni eteen niin pitkälle että hihna tuli vastaan, kutsuin takaisin luokse tai sanoin istumaan, ja lopulta aina teki kuten oli sanottu eikä hihnaa ruvettu riuhtomaan.

Muuten ollaankin sitten vietetty entistä enemmän aikaa muuallakin talossa, eli oikeastaan vaan nukkumiset ja ruokailut on suoritettu takaeteisessä. Lukuunottamatta aamupäiväruokaa keittiössä ja päivätorkkuja aulan rapuilla…

Näin hienon nukkumapaikan Roki löysi aulasta. Parempi käyttää sitä
nyt, kun pian ei enää mahdu!

Karin kanssa ovat lisäksi opetelleet kontaktin ylläpitämistä kävellessä. Karilla apuna makupalan palaset ja minun kanssakin onnistui ruokapalleroilla. Lelurepertuaariin on vielä lisätty tänään pallo, jonka Roki osaa tuoda usein takaisin uudelleenheitettäväksi. Eli todella hienoa vaikkakin hienovaraista edistystä taas monessa asiassa kuin huomaamatta!

Vähän on kuitenkin opittu myös väärinpäin asioita. Pissi sisälle vaikka tuttu sanomalehtiläjä on ihan vieressä tuntuu tarkoittavan että saa välittämästi kahden ihmisen huomion ja/tai pääsee heti pihalle. Samoin petihuovalle on tullut tässä jo muutamatkin pissit. Ehkä Roki ei tunnista niitä pediksi kun niitä on pesty ja vaihdettu aina pissien jälkeen? Tai kun se tuntuu nukkuvan aina välillä vähän missä sattuu, eikä läheskään aina petihuovan päällä? Ei auta kun viedä useammin pihalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti